Creant metaversos online

Tots els assistents al taller, trobant-nos al món virtual

Tots els assistents al taller, trobant-nos al món virtual i creant objectes

Aquest dijous 12 de març es va celebrar al Citilab de Cornellà la primera sessió del taller de metaversos online. I què és això? Es tracta de la possibilitat de generar móns virtuals en base a la tecnologia de codi lliure OpenSim, un entorn 3D que permet crear i habitar espais virtuals en tres dimensions i de gran realisme dins la Xarxa.

OpenSim permet molta llibertat d’acció a l’usuari i amb els coneixements necessaris (ara només estem començant) les interaccions dins aquests espais es poden aprofitar per ser aplicades en el món de l’educació, creació multimèdia i evidentment l’experimentació.

En aquesta primera sessió vam aprendre a moure el nostre avatar pel món virtual, caminar, volar, crear objectes i construccions, relacionar-nos, etc. Divertit, molt divertit, i promet oferir grans possibilitats de futur pròxim en el terreny de l’aprenentatge online.  Si voleu, podeu seguir els tallers cada dijous de manera presencial o bé a través de l’streaming.  Igualment, al grup de Facebook també podeu consultar com entrar en aquests nous móns que anem creant i començar-hi a caminar. Un experiment més que interessant que anirem actualitzant a mida que n’aprenguem. De moment, caminem, volem, i podem crear pedres que quan cauen rodolen cap a l’aigua. La setmana que ve, més ;-)

Actualització: A Blip.tv podeu consultar en format vídeo tot el recorregut, passes, ordres, eines, etc. que vam fer dins el món virtual.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s