L’art de gestionar projectes

Aquest dilluns es va celebrar el taller presencial del curs Citilab-FeRS sobre disseny de xarxes socials.  El convidat va ser Javier Creus, expert en estratègies de màrqueting i comunicació. La xerrada tractava sobre gestió de projectes i en Javier va presentar una mena de decàleg que cal tenir present quan gestionem qualsevol mena d’iniciativa, sigui online o offline. Aquests són els 10 punts:

  1. Perdre la por. Cal predre la por al projecte; tenim més recursos i capacitats de les que creiem.
  2. Èxit. Cal definir l’èxit del projecte, saber quin és l’objectiu de la partida, el nostre propòsit. Has de saber molt bé quina és la teva motivació, ja que aquest fet et dóna més marge de maniobra.
  3. Idees. Els projectes comencen amb una idea. És important explorar el territori, dialogar, contrastar idees. No ens les quedem per a nosaltes sols.
  4. Capacitats. És important saber com treballes i analitzar-te; saber què fas bé. D’aquesta manera sabràs millor quin paper has de jugar dins l’equip.
  5. El voltant. Veure qui està fent coses similars, saber si competeixen, col·laboren o estan estancats. Posar-nos en contacte amb iniciatives similars ens pot ajudar.
  6. El tracte. A totes les parts que impliquem en un projecte se’ls ha d’oferir un tracte i mantenir-lo en el temps (a l’equip, seguidors, patrocinadors, etc.). Cal tenir clar què se li ofereix a l’altra part perquè es quedi amb nosaltres.
  7. El camí. És important, tot i tenir un planning general, saber sempre quina és la passa següent que hem de fer. No es pot moure tot alhora. Per centrar energies i no dispersar-nos, sempre hem de saber què ve immediatament després.
  8. Recursos. No només els diners són un recurs. El temps és un recurs important i un projecte en consumeix molt. Cal pensar en el temps que necessitarem per al projecte.
  9. Mètode. Cal tenir un mètode; no es pot deixat tot a l’atzar.
  10. Celebració. Cal celebrar els èxits parcials. No podem permetre que l’obsessió per l’objectiu final anul·li els petits èxits que anem vivint dins el projecte. La celebració és una part del mètode.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s